Noul Tratat de Obstetrică-Ginecologie apare după 10 ani de la editarea precedentului, timp în care științele medicale au făcut progrese remarcabile și s-au conturat și în România noi subspecialități și conduite armonizate cu cele din țările avansate.
La elaborarea Tratatului au contribuit liderii de opinie în obstetrică și ginecologie din toate centrele universitare din România, lideri de opinie români în specialitățile medicale conexe precum și experți internaționali în obstetrică și ginecologie.
Tratatul are 1280 pagini, realizând o abordare completă a specialității, este editat în condiții grafice de excepție, și va constitui un instrument de educație unic în specialitate.
Nu există multe cuvinte care să exprime recunoștința dar pentru dl dr Peltecu cuvantul este: excelența. Excelent profesionist, excelent și minunat om. Merg la dânsul la control de 30 ani. Am născut sub supravegherea lui, m-a operat laparoscopic pentru chisturi ovariene dar cel mai important mă controlez anual. De 30 ani nu am ce sa îi reprosez și mă bucur că l-am întâlnit. Recomand cu căldură.
Dincolo de pregătirea profesională de excepție, domnul profesor Peltecu este un medic deosebit, de o calitate umană extraordinară.
Pentru mine nu doar diagnosticul corect, ci și felul în care mi-a fost transmis a contat extraordinar de mult. Recomandările dlui profesor Gh. Peltecu au fost de neprețuit. Îi mulțumesc tare mult și îi sunt recunoscătoare! Rar întâlnești un medic de talia sa... ca o enciclopedie și totuși atât de apropiat de pacienții săi.
Sunt medic primar în obstetrică-ginecologie, profesor universitar la UMF "Carol Davila" și doctor în științe medicale. Am peste 35 de ani de experiență medicală, iar în ultimii 25 de ani m-am specializat în chirurgie ginecologică oncologică , chirurgie laparoscopică și chirurgie oncologică mamară.
Cred în medicină bazată pe dovezi și anii în care am profesat în străinătate (1991-1996) m-au ajutat să îmi dezvolt o abordare modernă. Am adus în România expertiză acumulată în stagii de supraspecializare la Spitalul Universitar Lausanne (Elveția), Universitatea Stellenbosch (Cape Town, Africa de Sud), Mayo Clinic (Rochester, Statele Unite) și la Memorial Sloane Kettering Cancer Center (New York, Statele Unite).
În ceea ce privește chirurgia oncologică mamară, am importat în anii ‘90 în România abordarea vestică care prespune intervenții conservatoare care prioritizează odată cu sănătatea femeii, acolo unde e posibil, și aspectul estetic. Am influențat pozitiv felul în care medicină românească se uită la cancer, integrand comisiile multidisciplinare (tumor boards) în practică clinică din România, în spitalul Fliantropia.
Sunt primul și singurul român membru al Society of Pelvic Surgeons, cea mai prestigioasă asociație americană care reunește lideri de opinie în chirurgia pelvină din întreaga lume.
De-a lungul carierei mi-am concentrat eforturile atât în activitatea clinică, unde am avut premiere medicale însemnate pentru România, cât și în zona academică, publicând manuale de chirurgie ginecologică alături de lideri de opinie internaționali și formând o echipă multidisciplinară de medici care vor deveni viitori lideri de opinie.
Dincolo de acestea sunt un familist convins, iubitor de film și artă și practicant de ciclism și wakeboarding.
"Munca reprezintă un tonic extraordinar... întotdeauna îmi dă plăcerea de a exista, plăcerea de a putea face bine."
© 2024 Prof. Dr. Gheorghe Peltecu